Alles wat jij wilt weten over radiografisch bestuurbare helikopter

kleine bestuurbare helikopterEen radiografisch bestuurbare helikopter wordt ook wel een rc helicopter genoemd. Het is geen modelvliegtuig, maar wordt wel vaak in een adem met rc vliegtuigen genoemd. Dit komt natuurlijk omdat ze beide gemaakt zijn als kleinere modellen van de originele vliegtuigen en helikopters. De  mini-helikopter moet je echter heel anders gaan besturen. Het is goed om te ontdekken hoe je een radiografische machine moet besturen. Het is vaak wel even oefenen. Als je het echter een keer onder de knie hebt dan zal je het ook nooit meer verleren.

De verschillende  types bestuurbare  helikopters

Er zijn verschillende soorten rc helikopters. Het verschil zit hem vaak in de aandrijving en de brandstof welke gebruikt wordt. Zo zijn ze er   welke gebruik maken van batterijen en dus stroom, benzine of nitro brandstof (gloed brandstof). De laatste tien jaren zien we een verschuiving van de gloed brandstof aangedreven naar elektrisch aangedreven apparaten. Ze zijn een stuk veiliger en door de steeds betere batterijen ook gemakkelijker in de lucht te houden. Turbine rc helicopters zijn trouwens ook steeds populairder aan het worden. De kosten van deze helikopters zijn trouwens wel wat hoger. Niet iedereen zal daarom hiervoor kiezen.

De besturing

De besturing beschikt meestal over  vier kanalen in het besturingssysteem. Er zijn een paar welke gebruik maken van twee kanalen (de mini helikoptes) en ook met vijf tot zes kanalen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden. Vier kanalen is echter standaard. Je bestuurt hier het gas mee, de lift, de aileron en het roer.

Leer om een rc helicopter goed te besturen

Het is goed om lid te worden van een club om te leren vliegen met je bestuurbare vaartuig. Je krijgt tips, les en advies van ervaren piloten. Je kunt je op die manier het besturen van een rc helicopter helemaal eigen maken.
Weet ook dat het besturen van een radiografisch bestuurbaar luchtvaartuig gevaren kan opleveren. Naast het leren vliegen met het toestel zelf is het dus ook belangrijk om de regels te leren kennen.
In 2013 is een piloot van een onbemand vliegtuig overleden aan een ongeluk met zijn toestel. Een van de bladen raakte namelijk zijn hoofd. Hij was slechts negentien jaar. Ook in Zwitserland, in het zelfde jaar, werd een 41 jarige man dood aangetroffen na een ongeluk met zijn model vlieger.  Denk dus niet te licht na over het kiezen voor een goede cursus en begeleiding om je luchtvaartuig goed te leren besturen. Veiligheid boven alles!

Drones!

De drones welke tegenwoordig op de markt komen zijn natuurlijk een goed alternatief voor een model vliegtuigje. De modellen zijn vaak wat goedkoper en ook kun je ze gemakkelijker uitrusten met een camera. Hierdoor kun je naast het besturen van een radiografisch luchtvaartuig ook goed genieten van het maken van mooie foto’s.

DRONE ZERO

Geef een reactie