Vliegen met een rc vliegtuig is zo makkelijk nog niet

bestuurbaar vliegtuig op e landingsbaanJe eerste vlucht met je rc (radio controlled) vliegtuig is natuurlijk erg spannend. Het is een vlucht waar je volop van kunt genieten en welke soms ook in brokken kan eindigen. Met de juiste voorbereiding en wanneer je rustig blijft zal je eerste vlaag zeker goed slagen. Hierna zal je nog meer ervaring opdoen, iedere keer wanneer je gaat vliegen. Graag bespreken we een aantal zaken, zodat ook jouw eerste vlucht een succes gaat worden.

Gewicht en balans als je gaat vliegen

Het is erg belangrijk dat je radio controlled vliegtuig goed in balans is om veilig op te kunnen stijgen. De meeste bestuurbare vliegers koop je ready to fly, waarbij na het monteren alles goed in balans is. Als dit niet het geval is dan zal zelfs de meest ervaren piloot (rc piloot) het vliegtuig niet onder controle kunnen houden en crashen.
Controleer het zwaartepunt. Dit kun je doen door twee vingers te plaatsen op de juiste plek (de fabrikant geeft dit aan) onder de vleugels dichtbij de romp. Laat het rc vliegtuig op je vingers balanceren. Als de neus iets naar beneden wijst is het goed. Als de staart naar beneden wijst dan moet je de balans gaan aanpassen. Ga er zeker niet mee vliegen!

Checks, voordat je opstijgt en gaat vliegen met een rc vliegtuig

Je ziet dat het belangrijk is om ervaring te hebben om al voor de vlucht begint een aantal zaken te gaan controleren. Het gewicht en de balans zijn daar een van de zaken van. Daarnaast is het ook belangrijk om het rc vliegtuig op enkele andere zaken te controleren. Denk hierbij aan de motor, de elektronica, de ontvangst van de controle eenheden. Het lijkt erop alsof je alles test voordat je opstijgt. Werkt alles goed, reageert de besturing van het rc vliegtuig op alle handelingen? En ben ik klaar om op te stijgen.

Nog nooit gevlogen?

Als je voor het eerst gaat vliegen met een rc vliegtuig is het natuurlijk goed om tips te krijgen van een ervaren rc vliegtuig. Om deze te krijgen is het goed om lid te worden van een rc luchtvaart club. Je kunt er misschien wel lessen krijgen en anders is er vaak wel iemand welke je wil helpen om voor het eerst te gaan vliegen met een rc vliegtuig.

Opstijgen en landen!

Het opstijgen is natuurlijk een onderdeel van het vliegen met deze apparaten. Vervolgens kun je rondjes gaan maken en kijken hoe je het onbemande luchtvaartuig kunt besturen. Het is goed om te weten wat er allemaal mogelijk is bij de besturing. Het is goed om ook te weten hoe je moet landen met het vliegtuig. Het is vaak het moeilijkste van de eerste vlucht. Het is ook een kritisch onderdeel, aangezien je hier kunt crashen. De hulp van een ervaren rc piloot zal je hier een grote voorsprong geven.

 

DRONE ZERO

Geef een reactie