Alles over de reaper

De reaper drone is een onbemand gevecht luchtvaartuig. Het is in de Verenigde Staten gemaakt door General Atomics Aeronautical Systems. In 2001 maakt het toestel haar eerste vlucht en in 2007 is het in dienst genomen. Het wordt gebruikt door de United States Air Force, de US Customs and Border, de Britse luchtmacht en ook de Italiaanse luchtmacht. Tot nu toe zijn er 104 stuks van gemaakt.

Het is een onbemand vliegtuig en kan op afstand bestuurd worden. Ook kan het vooraf geprogrammeerde routes vliegen. Het heeft een turboprop motor en is een stuk krachtiger dan de voorganger van de reaper drone (de Predator). Ook kan de het meer munitie meenemen. Het toestel wordt volop ingezet voor surveillance en verkennende rollen. Zo is het ingezet bij de Operatie Iraqi Freedom.

In 2009 heeft het toestel een gevechtsmissie in Afghanistan gedaan waarbij het verloren ging. Het is vervolgens vernietigd door een raket van een F-15. Het was hier de eerste keer dat een drone door geallieerde troepen vernietigd werd.
In 2009 werd het toestel ook ingezet bij missies rondom de Seychellen eilanden om de piraterij tegen te gaan in de Indische Oceaan.
In 2010 zijn er ook volop reaper drones ingezet tijdens gevechten in Irak en Afghanistan. Ook tijdens trainingen zijn er dat jaar 9 drones gecrashed. Ondanks dat gebruikte men in 2011 nog meer van deze apparaten dan jaren ervoor.
Ook het Franse leger maakt gebruik van deze onbemande vliegtuigjes van de Verenigde Staten. In een gezamenlijke missie in Mali gebruikt men deze voor surveillance vluchten. Het geeft een schat aan informatie en maakt het mogelijk voor het leger om doelgerichter te handelen.

Wetenschappelijke missies en de NASA

Ook de NASA maakt gebruik van ze bij haar wetenschappelijke missies. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er zijn en hoe men hier volop van kan genieten.

Er zijn steeds meer toepassingen en mogelijkheden voor deze onbemande luchtvaartuigen. Een reaper drone maakt het mogelijk om zonder het inzetten van manschappen gebieden te verkennen. Ook het surveilleren maakt het mogelijk om ze actief en goed in te zetten. Naast de militaire inzetbaarheid zijn er natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden te bedenken.

De juiste scholing voor de piloot op afstand

Het is belangrijk dat de bestuurders van de toestellen op afstand goed weten wat ze doen. Ook is het belangrijk voor ze om het toestel zo te besturen en te manoeuvreren dat het iedere keer weer terug komt om te landen. Het leger en andere instanties zorgen daarom voor volop training en educatie om te zorgen dat de “piloten” het toestel op de juiste manier beheersen en besturen.

Zelf een piloot worden maar geen zin in scholingen en oorlog voeren? Lees dan verder >>>