De mini drone en waar ze te koop zijn

De mini drone heft een zeer sterke groei achter de rug. Ook voor de toekomst voorspelt men nog een sterke groei. Steeds meer mensen kiezen ervoor om deze gadget aan te schaffen voor 50 tot 150 euro. De prijzen zijn zeer redelijk. Ook is het natuurlijk een prijsklasse waarbij men de zaken nog cadeau kan doen. Dit in combinatie met de mogelijkheid om een mooie foto te maken zorgt er natuurlijk voor, dat het volop genieten is. Natuurlijk kun je ook een duurdere drone aanschaffen, afhankelijk van hoe geavanceerd je een video of een foto wilt maken. De kleine en goedkope toestellen gaan echter als warme broodjes over de toonbank.

Door de uitgebreide keuze en de kleine verschillen in de prijs is het vaak moeilijk om een keuze te maken welke van de vele kleine drones je nu eigenlijk zou moeten aanschaffen. Graag geven we je een aantal tips om een goede uit te kiezen.

mini drone

Waar moet je op letten als je een kleine drone gaat kopen?

Er zijn natuurlijk verschillende punten waar je op moet letten. Graag geven we je enkele tips. Kijk ten eerste naar de vliegduur van de batterij. Bij een lucht vaartuigje van rond de 100 euro zal dit rond een kwartier zitten. Ook is het goed om te weten of de batterij is te vervangen en snel is op te laden. Heeft het bestuurbare vliegschip daarnaast ook een camera? En zo ja, wat zijn de resoluties en hoeveel foto’s of minuten film kun je opnemen met deze camera? Heeft de drone ook verwisselbare onderdelen? Hoe gemakkelijk kun je met het toestel gaan vliegen? Past het bij jouw ervaring? Is het materiaal duurzaam genoeg om een crash te overleven? Hoe is het besturingssysteem? En het is natuurlijk ook goed om de prijs te weten.

Het is mogelijk om een onbemand luchtvaartuig  op verschillende plaatsen aan te schaffen. Het gemakkelijkste is om een mini drone aan te schaffen via het internet. Je ziet direct wat de prijs is van het toestel, of het leverbaar is en hoe lang het duurt voordat je hem hebt. Bij de meeste webwinkels zal je het toestel nog de volgende dag krijgen als het op voorraad is.

Een specialistische webshop of niet?

Je kunt nog een keuze gaan maken om het luchtvaartuig bij een webshop te kopen waar men alleen drones en andere rc luchtvaartuigen verkoopt. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een een algemene webshop. Natuurlijk zal de eerste optie altijd beter zijn, aangezien met dit als enige product verkoopt. Men heeft meer tijd om zich te specialiseren en te verdiepen in de materie.

Heb je lessen nodig om een drone te besturen?

De meeste dronen kun je uitpakken en ermee beginnen te vliegen. Natuurlijk is het leuk om lessen te krijgen om jezelf bekwaam te maken. Het is echter ook mogelijk om het toestel te besturen om het daarna met vallen en opstaan leren te beheersen. De keuze is aan jou. Natuurlijk is het ook afhankelijk of er iemand in de buurt is om het je te leren. Houd ook rekening met de wetgeving.

Een mini drone kopen

Als je een klein droontje kopen gaat dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Ten eerste zal je moeten letten op de prijs en of je het design van het apparaat ook mooi vind. Je wilt immers graag binnen je budget blijven en volop genieten van het toestel. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of er wel of geen camera op zit. Kijk ook naar hoe lang je met een volle batterij kunt vliegen en of het mogelijk is om deze batterij te vervangen. Het is mooi om foto’s te maken of video opnames met de mini drone. Door op deze punten te letten zal je een koop doen waar je veel plezier van zult hebben.

Vliegen met een drone kan een geweldige hobby zijn. Een hobby mag natuurlijk geld kosten. Het is echter belangrijk om te kijken wat je graag wilt. Als je op hoge kwaliteit video’s wilt gaan maken vanuit de lucht of luchtfoto’s wilt nemen dan is het goed om een wat duurdere uitvoering te gaan kopen. Het is trouwens beter om een dure variant te gaan kopen als je het klappen van de zweep kent. Begin dus met een betaalbaar model, welke je ook nog een keertje kunt laten vallen. Hier kun je ervaring mee opbouwen.

Waarom een mini drone kopen?

Er zijn tal van verschillende redenen om een minidrone te kopen. Ten eerste is het een leuke gadget. Daarnaast is het een geweldig stukje speelgoed waar je jouw tijd goed mee kunt doden. Het vliegen gaat simpelweg nooit vervelen. Ook is het een goede reden om een bestuurbaar vliegtuig te gaan kopen om luchtfoto’s mee te gaan maken. Je kunt van een groep mensen een foto maken bij een evenement, een verjaardag of gewoon van een huis. Ook is het natuurlijk mogelijk om de drone te kopen om een mooie video opname mee te maken. De kwaliteit van de camera’s is vaak uitstekend te noemen.

Op welke kosten moet je rekenen?

De kosten van een kleine drone zijn afhankelijk van de kwaliteit die je zoekt en ook hoe uitgebreid de drone is. Wil je een toestel met een uitstekende camera dan kun je hier natuurlijk voor kiezen. Meer megapixels of meer opslagruimte zal natuurlijk iets meer geld kosten. Daarnaast is het ook goed om te letten op de mogelijkheid om een batterij te kunnen verwisselen. Gemiddeld zul je een kwartier kunnen vliegen met een volle batterij. Door een aantal extra batterijen te kopen kun je langer genieten van het toestel.

Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit!

Waar bij een huis gelet moet worden op de locatie, de locatie en de locatie is het belangrijk bij een drone om te letten op de kwaliteit. Kijk of de drone tegen een stootje kan en niet bij de eerste de beste crash het niet meer doet. Kijk ook of je onderdelen gemakkelijk kunt vervangen. Hierdoor krijgt je een langere levensduur en kun je er veel langer van genieten.