Parrot drone

parrot drone met controler

De Parrot drone is op dit moment de gadget. Deze gadget is onlangs vernieuwd en de tweede versie is op vele punten verbeterd met nog meer nieuwe features. Er zit nu zlefs een full HD 720p camera in de deze drone. Je kunt hier uitstekende foto’s en ook video opnames mee maken. Tevens is deze tweede versie veel stabieler. Je kunt hierdoor gemakkelijker vliegen en hij crasht ook minder snel. Je hebt dus minder reserve onderdelen nodig om te blijven genieten van dit mooie toestel.

Het is nu ook mogelijk om een usb stick op te nemen in dit onbemande luchtvaartuig. Hierdoor kun je veel sneller en gemakkelijker de foto’s en video opnames met andere delen. Je kunt de usb stick in je computer of laptop plaatsen om daarna de opnames via het internet en social media met anderen te gaan delen. Vrienden en familie zullen verrast staan over hoe jij de mooiste foto’s weet te maken van hoog uit de lucht.

De camera

Dit luchtschip is uitgerust met een camera met 14 megapixels. Ook zit er een fisheye lens in, wat betekent dat je 180 graden foto’s kunt maken. Als je een video gaat maken dan is het bereik 86 graden en kun je video opnames maken met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Je kunt dus foto’s en video opnames maken met een topkwaliteit.

De wetgeving

De regels rondom het recreatief gebruiken van drone is in 2013 wat aangescherpt. Het is natuurlijk goed om hier bekend mee te zijn, zodat je geen overtredingen maakt. Zo mag je niet boven de bebouwde kom vliegen of boven mensenmenigten. Ook mag je niet boven spoorlijnen of autowegen vliegen. Daarnaast mag je ook niet in een straal van drie kilometer vliegen bij militaire of civiele luchthavens. Tevens is het niet toegestaan om hoger dan 300 meter te vliegen of ’s nachts.

Foto’s maken en de regels in Nederland!

Het maken van foto’s en video opnames in Nederland is toegestaan. De regels zijn allemaal soepeler gemaakt aangezien de satellietfoto’s van Google en Microsoft vaak al een veel gedetailleerder beeld geven dan de hobby foto’s. Een luchtfotograaf heeft hierdoor dus veel meer mogelijkheden gekregen. Natuurlijk moeten ze zich wel aan de regels, die we hierboven besproken hebben houden. Het is wel belangrijk om te weten dat er verschillende regels zijn voor de hobbyfotograaf en iemand die dit uit een commercieel oogpunt doet. Als je beroepsmatig met drones wilt gaan vliegen is het belangrijk om een vergunning te hebben hiervoor.

Waar koop jij jouw Parrot drone?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een bestuurbaar luchtvoertuig aan te schaffen. De meeste mensen kopen drones via het internet. Je hoeft dan niet lang te zoeken om een winkel te vinden en je krijgt een uitstekende prijs. Ook zal je het toestel binnen een dag ontvangen (als het op voorraad is) en kun je er daarna volop van gaan genieten.